Україна восени подасть до ЄСПЛ ще один позов проти Росії

Україна восени подасть до ЄСПЛ ще один позов проти Росії

Позов стосується подій на Донбасі 2015-2016 рр.

Україна восени подасть до Європейського суду з прав людини шостий позов проти Росії в зв'язку з подіями на Донбасі. Про це повідомила на прес-конференції перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова.
«Ще один, шостий, позов проти Росії в зв'язку з подіями на Донбасі... Зараз ми готуємо скаргу, яка стосуватиметься кінця 2015-2016 рр. Можливо, ми її будемо подавати восени», - сказала вона.
Севостьянова пояснила, що Мін'юст поділяє матеріали для позовів на часові відрізки на поточний рік для того, щоб вони були орієнтовно однаковими за розміром, передає Інтерфакс-Україна. «Європейський суд сам підкреслює: не об'єднуйте все в одну заяву, тому що з нею дуже складно працювати», - розповіла заступник міністра.
Нагадаємо, що Україна вже подала до Європейського суду з прав людини 4 позови проти Російської Федерації за її дії в Криму і на Донбасі. Також Україною вже підготовлено позов до ЄСПЛ проти Росії через заборону меджлісу кримськотатарського народу і буде подано в найближчі два тижні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: