Україна з 9 листопада братиме участь у найбільших навчаннях НАТО

Україна з 9 листопада братиме участь у найбільших навчаннях НАТО

Українські війська географічно будуть розташовані в Рамштайні (Німеччина), Неаполі (Італія) та Ставангері (Норвегія)

9 листопада Україна візьме участь у другій командно-штабній фазі найбільших з часів холодної війни навчаннях НАТО «Trident Juncture-2018», у яких візьмуть участь близько 50 тис. особового складу з держав-союзників Альянсу. Про це повідомив військовий представник Місії України при НАТО, генерал Володимир Аскаров, передає «УНН». 

«Безпосередня участь наших військовослужбовців (у «Trident Juncture-2018») почнеться тільки у другій фазі навчань, так званій командно-штабній фазі, вона триватиме з 9 по 23 листопада. Там беруть участь п'ятеро наших військовослужбовців»,- зазначив генерал.

За словами Аскарова, українські війська географічно будуть розташовані в трьох основних місцях: Рамштайн (Німеччина), Неаполь (Італія) і Ставангер (Норвегія).

У Рамштайні українські військовослужбовці будуть займатись питаннями планування повітряних операцій, плануванням операцій з перевезення різних підрозділів. 

«У Неаполі наш офіцер буде займатись плануванням майбутніх операцій в рамках логістичного забезпечення, ще один офіцер буде виконувати обов’язки офіцера Центру роботи з засобами масової інформації. Офіцер в Норвегії буде займатися питаннями цивільно-військового співробітництва, тобто питаннями щодо взаємодії під час ведення бойових дій між військовими, місцевим населенням і органами влади»,- сказав Аскаров.

У «Trident Juncture-2018» Україна візьме участь як партнер Альянсу, тому для військових ЗСУ це привілей.

«Бути присутнім на цих навчаннях з боку партнерів є суттєвим привілеєм, який зараз мають тільки п’ять країн: Україна, Грузія, Йорданія, Швеція і Фінляндія», — додав він.

Навчання відпрацьовує статтю 5 Вашингтонського договору, яка визначає, що напад на будь-якого члена Альянсу є нападом на усі країни НАТО. Тобто це є навчанням з угрупованнями багатонаціональних військ з колективної оборони

Так, головне завдання «Trident Juncture-2018»- це навчити військові частини збройних сил країн-членів НАТО працювати одне з одним. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: