Українці проти надання спеціального статусу Донбасу після його повернення - опитування

Українці проти надання спеціального статусу Донбасу після його повернення - опитування
dt.ua

Майже половина українців висловилися за повернення Донбасу до складу України на тих самих адміністративних умовах, як і до конфлікту

48% українців вважають, що території «ЛНР/ДНР» мають повернутись до складу України на тих самих адміністративних умовах, які існували до конфлікту. Про це під час круглого столу «Непідконтрольний Донбас: заморозити не можна – реінтегрувати не виходить?» сказала  Марія Золкіна, політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, презентуючи результати соцопитування.

За словами експерта, разом із тим, 25% українців згодні з тим, щоб після повернення цих територій під юрисдикцію України, вони претендували на більшу незалежність від центрального рівня влади.

«Важливо, що варіант щодо повернення цих територій під юрисдикцію України на тих самих умовах, що і раніше, є варіантом номер один і серед самих жителів Донбасу. За нього висловилися 42% жителів «ДНР», - зауважила Золкіна.

Як раніше повідомлялось, найбільш ефективним засобом припинення бойових дій на Донбасі українці вважають міжнародний тиск на Російську Федерацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: