Українці, які перенесли компанії до Польщі, отримуватимуть дозволи на тимчасове перебування

Українці, які перенесли компанії до Польщі, отримуватимуть дозволи на тимчасове перебування

Особи, які подали клопотання про отримання дозволу на постійне перебування, повинні знати польську мову щонайменше на рівні B1

У Польщі 12 лютого набули чинності зміни до закону про іноземців, який дозволяє громадянам країн з-поза меж ЄС отримувати дозвіл на тимчасове перебування після перенесення компанії до Польщі.

Про це повідомляє «Польське радіо».

Згідно з поправками, громадяни з держав поза меж Європейського Союзу можуть переносити свої компанії до Польщі і на цій основі отримувати дозволи на тимчасове перебування в країні.

Закон вводить директиву Європейського парламенту і Ради Євросоюзу від 15 травня 2014 року. Термін введення директиви закінчився 29 листопада 2016 року. За інформацією Управління з питань іноземців, зміни можуть стосуватися 200 тисяч осіб.

Максимальний термін дозволу при перенесенні компанії до Польщі становить три роки у випадку менеджерів і фахівців та один рік у випадку стажерів. Щоб скористатися можливістю перенесення компанії, потрібно працювати у фірмі протягом року у випадку менеджерів та фахівців і протягом півроку у випадку стажерів.

Скерувати воєводі клопотання про дозвіл на тимчасове перебування у Польщі може тільки керівництво компанії, яку переносять. На основі дозволу іноземець зможе працювати у цій фірмі на території всього Євросоюзу.

Крім того, згідно з поправками до закону про іноземців, особи, які подали клопотання про отримання дозволу на постійне перебування, повинні знати польську мову щонайменше на рівні B1. Оновлений закон передбачає ще ряд змін.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: