Україні треба надати безвізовий режим без зайвих затримок, - доповідь Європарламенту

Україні треба надати безвізовий режим без зайвих затримок, - доповідь Європарламенту

Для подальшого стимулювання процесу реформ в Україні має бути запроваджений моніторинговий механізм

Європарламент повинен підтримати ініціативу Європейської комісії надати Україні безвізовий режим. Про це йдеться в проекті доповіді Європарламенту про доцільність скасування віз для України.

«Зняття візових вимог для українських власників біометричних паспортів стане конкретним проявом цих спільних очікувань, а також прагнень українського народу до миру, стабільності, європейського шляху та реформування їх держави», - йдеться в доповіді.

Водночас Комітет Європарламенту у міжнародних справах висловив свою позицію: «Безвізовий режим має бути наданий Україні якомога швидше і без будь-яких подальших затримок, на знак визнання прогресу, якого країна досягла на своєму європейському шляху після Євромайдану».

«Для подальшого стимулювання процесу реформ має бути запроваджений моніторинговий механізм, який забезпечить наявність у ЄС важелів для контролю за безперервністю виконання законодавства в сфері боротьби з корупцією та дотримання верховенства права», - йдеться в документі.

Також зазначено, що механізм призупинення безвізового режиму, що розглядається зараз, не є достатнім, оскільки він зосереджений тільки на міграційних ризиках, тож він має бути доповнений нормою, що стосується продовження виконання необхідних стандартів і критеріїв . Але рішення про надання безвізового режиму для України не повинно бути відкладено до створення цього моніторингового механізму.

«Безвізовий режим має бути наданий вже зараз, але із застереженням, що механізм його призупинення буде запроваджений, щойно ЄС завершить його розробку», - зазначено в документі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: