Українська сторона у Мінську вимагатиме у бойовиків припинення вогню на свята

Українська сторона у Мінську вимагатиме у бойовиків припинення вогню на свята

20 грудня відбудеться останній в цьому році 73-ій раунд переговорів у Мінську

Останні в 2017 році переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську будуть присвячені питанню припинення вогню на всій лінії зіткнення на період свят і зимових канікул.

Про це повідомив представник України в робочій підгрупі з питань безпеки Євген Марчук.

«20 грудня 2017 року відбудеться останній в цьому році 73-ій раунд переговорів у Мінську. В порядку денному Робочої групи з питань безпеки, яку я представляю від України, 7 важких питань. Але найпершим буде спроба домовитися про припинення вогню по всій лінії зіткнення хоча б на період новорічно-різдвяних свят і зимових канікул», – пише він у Facebook.

«Як цього досягти – технологія напрацьована і апробована, Вона спрацювала в 2016 році, коли тоді вдалось утримати режим повної тиші на протязі 6 тижнів. Так звані хлібне і шкільне перемир'я в 2017 році були невдалими», – зазначає він.

Марчук наголошує, що важливу роль в забезпеченні цієї технології відіграють військові Спільного центру контролю і координації, куди входять українські і російські військові.

«На відміну від патрулів СММ ОБСЄ, вони мають повноваження і можуть швидко втручатися в ситуацію, щоб припинити порушення режиму тиші. Російські військові - в порушення з боку ОРДЛО, а українські - з боку ЗСУ», – каже він.

За словами Марчука, акція російського керівництва з відкликання своїх військових із складу СЦКК практично унеможливить забезпечення режиму тиші, навіть якщо домовленості буде досягнуто.

«До того ж, відкликання російської частини СЦКК однозначно призведе до ліквідації цієї структури. Це погано. Будуть питання - поясню чому. Крім того, це своєрідний шантаж , намагання вивести нас на прямі переговори з боєвиками ОРДЛО і поганий симптом взагалі», – резюмує він.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: