Українські демократичні сили поховали ідею праймеріз

Українські демократичні сили поховали ідею праймеріз
Михайло Саакашвілі, засновник «Руху нових сил»

Лідери демократичних сил відмовились від дебатів

Політики, які очолюють демократичні політичні сили не хочуть проводити передвибори об’єднаних демократів. Про це у себе на сторінці у Facebook повідомив журналіст одного з українських видань Володимир Федорін, який запропонував політикам провести дебати. 

Так, ідея була запропонована Василю Гацьку, співголові партії «Демократичний альянс»; Анатолію Гриценку, голові партії «Громадянська позиція»; Дмитру Добродомову, лідеру партії «Народний контроль»; Миколі Катеринчуку, лідеру «Європейської партії України»; Михайлу Саакашвілі, засновнику «Руху нових сил»; Андрію Садовому, голові «Об’єднання «Самопоміч»; Олександру Солонтаю, голові політради партії «Сила людей»; Віктору Чумаку, лідеру «Громадянського Руху «Хвиля».

За словами журналіста, Гацько та Солонтай, сказали, що ідея праймеріз їм подобається. Позиція Гацька була наступною: «Для нас важливо, щоб в цьому процесі брали участь, крім нас та інших, і «Громадянська позиція», і «Самопоміч». Окремо від партій, яких ми визначили партнерами, праймеріз для нас не є цікавими». Позиція Солонтая така: «Нам цікаві праймеріз, ми готові висунути декілька кандидатів, і я особисто як лідер партії не маю уникати участі в цій боротьбі».

Натомість Анатолій Гриценко, який зараз в опитуваннях посідає найвище місце з усіх кандидатів від демократичного табору, відповів, що Рада партії вирішила: «Ми не будемо брати участь у проекті, який ви нам надіслали… Добродомов і Катеринчук точно не братимуть». Змістовної відповіді від Катеринчука не надійшло.

«Добродомов сказав, що бачив мій меседж, але затуркався, і щиро за це вибачився. Наскільки я зрозумів з нашої розмови, Гриценко більш-менш правильно передав зміст позиції Дмитра», - зауважив Федорін.

Відповідь Віктора Чумака була чіткою: «Праймеріз в рамках країни неможливі через недовіру і відсутність зрозумілої процедури, відмови рейтингових кандидатів брати в них участь. Визначення єдиного кандидата можливо на основі соціологічних досліджень за 1,5 місяці до виборів».

«Михайло Саакашвілі, наскільки мені відомо, завжди був прихильником ідеї загальнодемократичних праймеріз. Чи залишається він на цій позиції і сьогодні, мені, на жаль, не відомо. Відповіді від Андрія Садового я не отримав. З власних джерел відомо, що він абсолютно серйозно розглядає варіант з висуненням своєї кандидатури окремо від будь-яких об’єднавчих процесів», - уточнив журналіст.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: