Українські мігранти прискорюють зростання економіки Польщі, – дослідження

Українські мігранти прискорюють зростання економіки Польщі, – дослідження
Приплив українських мігрантів сприяє більш ефективному освоєнню інвестицій
Фото: Reuters

Приплив мігрантів з України забезпечив необхідний запас робочої сили на ринку

Приплив робочої сили з України позитивно впливає на економіку Польщі, оскільки сприяє більш ефективному освоєнню інвестицій. Відповідна думка міститься в аналітичному огляді інвестиційного банку Barclays, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Тоді як у Польщі спостерігається демографічне старіння населення, суттєвий приплив мігрантів з України забезпечив необхідний запас робочої сили на ринку, що допомагає Польщі більш ефективно освоювати дотації ЄС», - зазначено в документі.

При цьому, як зазначають аналітики, Угорщина разом з Польщею також отримує фінансування з ЄС, однак його освоєння, відображене в обсягах інвестицій в економіку, обмежене браком робочої сили.

Згідно з аналітичним оглядом, у другому кварталі 2017 року зростання економіки Польщі становило 3,9%, тоді як Угорщини - 3,2%.

Для порівняння: зростання валового внутрішнього продукту України квітні-червні 2017 року проти аналогічного періоду 2016 року становило 2,4%.

За даними Національного банку України, наразі дефіцит поточного рахунку значною мірою перекривається за рахунок населення, що продає валюту зі своїх заощаджень. Ця валюта, по суті, забезпечує наявну збалансованість валюти на міжбанківському ринку і певну стабільність гривні.

Як повідомлялося, за півроку український експорт до країн ЄС зріс на 26,1%. Найбільшим покупцем українських товарів у ЄС залишається Польща.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: