Українські пацієнти повністю забезпечені ліками проти туберкульозу, - МОЗ

Українські пацієнти повністю забезпечені ліками проти туберкульозу, - МОЗ
Ціни на препарати проти туберкульозу у порівнянні із 2014 роком знизилися до 10 разів

На закупівлю ліків проти туберкульозу цього року було виділено 444 млн грн

Проведений благодійним фондом «Пацієнти України» аналіз закупівлі ліків проти туберкульозу через міжнародні організації засвідчив: до 39 разів більше закуплених ліків проти туберкульозу та більш як 19 млн доларів заощаджено за відповідною програмою у порівнянні із 2014 роком. 

Ціни на препарати проти туберкульозу, закуплені міжнародною організацією, у порівнянні із закупівельними цінами МОЗ України у 2014 році знизилися до 10 разів.

Так, наприклад, препарат «Лінезолід» міжнародні організації купили за ціною в 10,6 раза нижчою, ніж МОЗ України у 2014 році. Це дало змогу цьогоріч закупити у 39 разів більше таблеток у порівнянні з 2014 роком. Препарат «Моксифлоксацин» обійшовся державі цьогоріч у 7 разів дешевше, ніж чотири роки тому. Кількість закупленого препарату збільшилась у 1,6 раза. У МОЗ зазначили, що всього за основними препаратами було заощаджено більш як 17 млн доларів.

Загалом на закупівлю ліків проти туберкульозу цього року виділено 444 млн грн. У бюджеті 2019 закладено 496 млн грн на відповідну закупівлю.

Завдяки цінам, яких вдається досягати міжнародним організаціям, пацієнти повністю забезпечені лікуванням проти туберкульозу.

У 2018 році показник захворюваності на туберкульоз зменшився майже 2% (у порівнянні з минулим роком). Наразі в Україні проходять лікування понад 20 тисяч людей.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: