Українських десантників переодягнуть: з блакитних у бордові берети

Українських десантників переодягнуть: з блакитних у бордові берети

Наразі лише сім країн світу використовують для своїх десантних підрозділів блакитний колір

Українські десантники перестануть використовувати блакитні берети. Замість них будуть використовуватися головні убори, виконані в темно-бордовому кольорі. Про це йдеться в повідомленні командування Високомобільних десантних військ України на сторінці в Facebook.

Повідомляється, що бордовий колір берета був обраний не випадково. Зараз 59 країн світу (там де десантні підрозділи не є водночас силами спеціальних операції) використовують темно-бордовий берет. Зокрема, це 19 країн НАТО. В деяких країнах десантні підрозділи, що виконують роль спеціальних сил, використовують зелені берети.

Лише сім країн світу використовують для своїх десантних підрозділів блакитний колір. 
Це Росія і країни, до останнього часу від неї залежні: Таджикистан, Казахстан, Киргизія, Вірменія, Білорусь, Україна. 

Для усього світу блакитний берет є символом міжнародних сил з підтримання миру, що утворюються за рішенням Організації Об’єднаних Націй.

Як зазначає ВДВ України, «з поваги до звитяг українських десантників, під час нинішньої російсько-української війни, їм пропонується використовувати берет, як єдиний повсякденний та парадний головний убір. Від солдата і до генерала армії. Не кашкет, а берет кольору крові, пролитої в боях за державний суверенітет, територіальну цілісність та свободу України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: