«Українських моряків тримали під дулом автоматів»: Денісовій розказали про звірства в Криму

«Українських моряків тримали під дулом автоматів»: Денісовій розказали про звірства в Криму

За словами родичів, одразу після затримання українців доставили до Балаклави

Родичі рибалок українського судна «ЯМК-0041», яких затримали російські прикордонники 4 травня на захід від мису Тарханкут в анексованому Криму, розповіли про порушення прав людини з боку російської сторони.

Про це повідомляє прес-служба українського омбудсмена.

Зазначається, що родичі п’яти затриманих моряків зустрілися з Уповноваженою Верховної Ради України з прав людини Людмилою Денісовою. Зокрема, вони розповіли, що російські правоохоронні органи чинили психологічний тиск, моряків  тримали під дулом автоматів.

За словами родичів, одразу після затримання українців доставили до м. Балаклави «для проведення процесуальних дій». Капітан судна наразі утримується у СІЗО м.Сімферополя, йому загрожує до 5 років позбавлення волі. Іншим чотирьом членам екіпажу не висували жодних звинувачень, проте їх незаконно утримували на території Криму. Вже третій місяць моряки не можуть повернутись на територію України, так як їм не повертають паспорти.

Повідомляється, що Денісова неодноразово зверталась до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової з приводу затриманих українських моряків. 16 травня Уповноважений направила звернення з проханням встановити місцезнаходження українців та пояснити причини їх затримання, а також перевірити умови утримання та надання українцям медичної допомоги.

Ще один лист до російської сторони був направлений 25 червня. У ньому Денісова висловила занепокоєння інформацією про те, що рибалки почали голодування та звернулась з проханням сприяти її особистому візиту до громадян України.

«Омбудсмен зазначила, що відповідь на свій запит отримала лише 10 липня з єдиною фразою: її прохання про відвідання даних громадян України направлено на розгляд компетентних органів», - повідомили в прес-службі.

Як відомо, російська сторона звинуватила затриманих українських моряків у здійсненні незаконного рибного промислу на території РФ.

Нагадаємо, Денісова попросила посла США в Україні Марій Йованович вплинути на Росію щодо питання відвідання українських політв’язнів Кремля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: