Український генерал розповів про ймовірність авіаційної атаки Росії

Український генерал розповів про ймовірність авіаційної атаки Росії

Український генерал вважає за необхідне зміцнення, крім сухопутної оборони, також військ протиповітряної оборони

Застосування Росією авіації у війні на Донбасі не можна виключати: вона може бути використана, якщо конфлікт буде розростатися.

Про це розповів генерал-лейтенант запасу Дмитро Уманець.

Відповідаючи на питання, чи буде в війні на Донбасі застосовано авіацію, він сказав: «Це дуже важке питання, і воно вимагає дуже великої уваги. Якщо зараз ми більш або менш зміцнили оборону, те, що стосується застосування авіації, це дуже складне питання. Якщо агресія піде далі, якщо конфлікт буде розростатися... Я не буду говорити про цю ситуацію, але я як військова людина розумію: якщо якісь засоби вичерпали себе і не дають можливості перемогти супротивника, то керівництво починає застосовувати інші засоби і сили, щоб придушити супротивника. Це природно».

Виходячи з цього, генерал вважає за необхідне зміцнення, «крім сухопутної оборони, також військ протиповітряної оборони».

За словами Уманця, на кордоні з Росією має бути створено «поле, де не міг би пролетіти навіть безпілотник», а також «потужне угруповання зенітно-ракетних військ, щоб присікати будь-які спроби противника наносити удари по наших містах, по нашій державі, по наших людях».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: