Український літак Ан-124 «Руслан» доставив у США гуманітарний вантаж

Український літак Ан-124 «Руслан» доставив у США гуманітарний вантаж
Українські літаки мають змогу завантажувати дуже великий об’єм медичних товарів

Згодом до суден АН-124 «Руслан» приєднається також найбільший у світі літак АН-225 «Мрія»

У п’ятницю, 24 квітня, український літак «Авіаліній Антонова» АН-124 «Руслан» доставив медичні засоби до Х’юстона в Техасі.

Про це «Голосу Америки» розповів заступник директора «Авіалінії Антонова» Віталій Шость.

«Це - перші з 10 гуманітарних рейсів української авіакомпанії, які заплановані до Сполучених Штатів. Згодом до суден АН-124 «Руслан» приєднається також найбільший у світі літак АН-225 «Мрія. На початок травня в нас заплановані ще декілька рейсів, вони здебільшого плануються до Лос-Анджелеса. 14 травня до літаків АН-124 ще приєднається літак АН-225 «Мрія», і ми його плануємо на столицю, Вашингтон. Ми працюємо через американських брокерів, тобто уряд США до нас не звертався», - сказав Шость.

Він наголосив, що літаки мають змогу завантажувати дуже великий об’єм таких товарів. Це важливо, оскільки засоби індивідуального захисту і медичні прилади не дуже важкі, але дуже об’ємні.

Шость додав, що «Авіалінії Антонова» ведуть переговори щодо доставки такого самого вантажу до Мексики, а з настанням пандемії в компанії було багато замовлень з європейських країн.

За даними сайту Flight Radar 24, український літак вже приземлився у Х'юстоні. Борт вилетів із китайського Шанхаю з вантажем засобів індивідуального захисту, медикаментів, антисептиків, апаратів штучної вентиляції легень. На черзі - такий самий рейс до міста Орландо у Флориді.

Нагадаємо, 23 квітня в Україну прибув транспортний літак АН-225 «Мрія» з рекордним об'ємом медичного вантажу для боротьби з коронавірусом.

Також 19 квітня українська «Мрія» доставила в Париж 150 тонн масок і засобів захисту.

А перед цим український «Руслан» доставив у Польщу медвантаж за програмою НАТО.

Як повідомлялося, 14 квітня до Варшави прилетів найбільший транспортний літак у світі – український Ан-225 «Мрія» з понад 80 тоннами медичного вантажу з Китаю. Зокрема, він доправив 7 млн медичних масок типу FFP2, кількасот тисяч захисних комбінезонів і кількасот тисяч захисних шоломів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: