Український стартап отримав фінансування від Європейської комісії

Український стартап отримав фінансування від Європейської комісії

Стартап SolarGaps виробляє «розумні» жалюзі

Український стартап SolarGaps отримав фінансування від Європейської комісії в розмірі €50 тис. Про це інформує «Національний промисловий портал».

Європейська комісія профінансувала SolarGaps у рамках першого етапу програми Horizon 2020 SME. За словами засновника компанії, отримані кошти витратять на сертифікацію продукції в Європі, лабораторні дослідження й маркетинг. Також SolarGaps має намір податися на другий етап програми, який передбачає фінансування в розмірі €1,5 млн.

Стартап SolarGaps виробляє «розумні» жалюзі, які генерують сонячну енергію — до сотні кіловатт щомісяця при відносно низькій ціні самого гаджета. У червні цього року компанія зібрала більше $100 тис на Kickstarter.

Horizon 2020 — це найбільша програма Європейського Союзу з фінансування науки та інновацій, розрахована на 2014 — 2020 роки. Її бюджет становить близько €80 млрд. У грудні 2016 року в рамках Horizon 2020 кошти також отримав український стартап Polyteda Cloud. Тоді розмір фінансування Єврокомісією склав €1,2 млн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: