Печерський суд відбілив Медведчука. Кум Путіна доводив, що не працював на КДБ, а його батько - не поліцай

Печерський суд відбілив Медведчука. Кум Путіна доводив, що не працював на КДБ, а його батько - не поліцай
Володмир Путін і Віктор Медведчук

Одіозний громадський діяч захистив ділову репутацію

Лідер громадського руху «Український вибір» і кум російського президента Віктор Медведчук виграв суд проти телеканалу «Прямий».

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на рішення Печерського районного суду Києва від 25 травня.

Одіозний громадський діяч оскаржив епізоди з телепрограми «Закрита зона», авторства народного депутата Володимира Ар’єва, яка вийшла 28 жовтня 2017 року.

Зокрема, суд визнав недостовірною інформацію про те, щоб батько Медведчука був «німецьким поліцаєм», а самого кума Путіна завербувало КГБ зі студентських років.

Крім цього, визнано недостовірними слова голови сільської ради Старої Збур’ївки Херсонської області Віктора Маруняка.

«Ми побачили, що це все йде по всій України. І воно організовано з одного центру. І цей центр це оцей медведчуківський «Український вибір». Створюється паралельні органи влади, паралельна сільська рада, вона тільки трошки інакше називаються.  Вибирається уповноважений, паралельний сільський голова. І в момент, коли треба, наприклад, заходять хлопці їхні з Криму, тут уже готовий тимчасовий уряд», - заявив посадовець.

Ще Медведчук відбілив своє реноме стосовно звинувачень у причетності до ринку скрапленого газу та зв’язків з ізраїльським бізнесменом Нісаном Моісеєвим, «який через швейцарські прокладки фактично має представництво «Роснафти» в Україні. Це не є суто дружні стосунки, це є абсолютно прагматичні ділові відносини».

Суд зобов’язав телеканал «Прямий» протягом семи днів з дня набрання законної сили рішення у цій справі спростувати недостовірну інформацію.

Апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції подається протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення.

Як відомо, у червні 2017 року журналісти програми «Схеми» заявили, що російська держкомпанія «Роснєфть» продала нафтогазовий бізнес ізраїльському бізнесмену Нісану Моісеєву, пов’язаному з Віктором Медведчуком.

Також журналісти програми зафіксували, як 14 листопада 2016 року із аеропорту «Внуково» (Москва) до аеропорту «Київ» прилетів приватний літак «Фалькон 900». Із літака вийшов Віктор Медведчук у компанії декількох чоловіків.Одним з цих людей виявився Нісан Моісеєв – той самий офіційний покупець російських активів в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: