Українського режисера Сенцова етапують до колонії в Сибіру

Українського режисера Сенцова етапують до колонії в Сибіру
Бранець Кремля Олег Сенцов

Нічого хорошого від цього відрядження не чекаю - Сенцов

Український режисер Олег Сенцов написав листа правозахисникам Миколі і Тетяні Щур, в якому розповів, що його етапують в місто Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Російської Федерації, повідомляє «Радіо Свобода».

Режисер написав листа 27 вересня, перебуваючи «проїздом» в Кірові, його везли з Якутії на Ямал. Як розповів Сенцов, за час етапу він був в декількох «страшних» пенітенціарних установах Іркутська, Омська і Кірова. Ніяких «заходів фізичного впливу, а також приниження людської гідності» до нього не застосовували.

Про майбутнє етапування Сенцова на Ямал стало відомо 30 вересня. Режисер в листі правозахисниці Зої Світловій припустив, що його відправлять в найпівнічнішу колонію суворого режиму №3 в селищі Харп на Ямалі. «Нічого хорошого від цього відрядження не чекаю. Тим більше, проїхавши іркутський і омський централи, маю собі деяке уявлення про те, як буває погано і не тільки з розповідей», - писав Сенцов.

Зазначимо, що 23 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе повідомив, що його підзахисного етапували в невідомому напрямку, причина переведення не уточнювалося. В середині вересня Сенцова перевели з іркутського СІЗО-1 в Челябінськ. До іркутського СІЗО режисер перебував в колонії Якутська.

У 2015 році Олега Сенцова разом з активістом Олександром Кольченком російський суд визнав винним в спробі підірвати бомби біля меморіалу «Вічний вогонь» і пам'ятник Володимиру Леніну в окупованому Сімферополі в ніч на 9 травня 2014 року. Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі, Кольченка - до 10 років колонії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: