«Укрзалізниця» має намір домовитися з трьома компаніями про закупівлю дизпалива за 1,02 млрд грн

«Укрзалізниця» має намір домовитися з трьома компаніями про закупівлю дизпалива за 1,02 млрд грн

Деякі експерти угледіли в цінах запропонованих компаніями переможцями потенціал для корупційної складової. У свою чергу в компанії «Анвітрейд» висловили подив заявами експертів

Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрзалізниця» має намір домовитися з компаніями «Анвітрейд», «Торговий дім» Сокар Україна» і «Фірма «Фіде» про закупівлю дизельного палива на загальну суму 1,024 млрд гривень.

Про це свідчить інформація, оприлюднена в системі державних закупівель ProZorro, передають Українські Новини.

ТД «Сокар Україна» запропонував найнижчу ціну в 319,675 млн грн в тендері на закупівлю 10 тис. тонн дизпалива з очікуваною вартістю 324,9996 млн грн.

«Анвітрейд» запропонував найнижчу ціну в 384,6 млн грн в тендері на закупівлю 12 тис. тонн дизпалива з очікуваною вартістю 390 млн грн.

«Фірма «Фіде» запропонувала найнижчу ціну в 320,5 млн гривень в тендері на закупівлю 10 тис. тонн дизпалива з очікуваною вартістю 324,9996 млн гривень.

При цьому деякі експерти угледіли в цінах запропонованих компаніями переможцями потенціал для корупційної складової.

У свою чергу в компанії «Анвітрейд» висловили подив заявами експертів.

«Не дуже розуміємо причини зради серед експертів. «Анвітрейд» педантично ставиться до своєї репутації. А використання «формули» для продажу вище за ринок - це не зовсім правильна позиція. Відразу після тендеру ми направили в УЗ офіційну пропозицію про зниження ціни. Проблема в тому, що в Україні є практика підвищення цін, і немає юридичної практики зниження ціни, після тендеру. Думаю, разом з договором, ми відразу підпишемо додаткову угоду зі зниженою ціною. Повторюся: тут зради немає», - повідомили в «Анвітрейд».

ТД «Сокар Україна» - представництво азербайджанської держкомпанії Socar, відкрите в Україні в 2008 році. Управляє 60 АЗС в Україні, в тому числі двома нафтоналивними бункерувальниками - «Баку-1» в Києві і «Гянджа» в Одесі.

«Анвітрейд» входить в холдинг Wexler, який є одним з найбільших ресурсотримачів в проекті трубопровідних поставок дизпалива. Згідно з даними реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, засновником компанії є Петро Белз.

ТОВ «Фірма «Фіде» зареєстрована в Дніпрі. Згідно з даними держреєстру юридичних і фізичних осіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром компанії є Євген Головачов. Розмір статутного капіталу становить 1 000 гривень.

Участь у всіх трьох тендерах брали «Анвітрейд», «Торговий дім «Сокар Україна», «Фірма «Фіде» і «Окко Контракт».

Нагадаємо, раніше «Укрзалізниця» домовилася з «Анвітрейд» про поставку 15 тис. тонн дизпалива за 480,9 млн гривень і з «Торговим домом «Сокар Україна» про постачання такої ж кількості палива за 481,182 млн гривень.

2017 рік «Укрзалізниця» закінчила з прибутком 114 млн грн і EBITDA (прибуток до вирахування податків, відсотків і амортизації) в 20,06 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: