Уряд не може скасувати підняття зарплати депутатам – нардеп

Уряд не може скасувати підняття зарплати депутатам – нардеп
Верховна Рада України

Народний депутат від «Самопомочі» Олександр Опанасенко назвав дивною заяву прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, що уряд на підтримає ініціативу депутатів

Кабінет міністрів України не може скасувати підняття заробітної плати народним депутатам. Про це в ефірі «5 каналу» заявив народний депутат від «Самопомочі» Олександр Опанасенко.

«Ми маємо підвищувати заробітну платню. І зарплата народного обранця має бути достатньою, достатні умови, щоб у Верховну Раду йшли не лише корупціонери. Якщо ми хочемо там побачити професійних людей, ми маємо платити більше», - вважає він.

Стосовно коментаря прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, що уряд на підтримає ініціативу депутатів підвищити собі зарплату, то Опанасенко назвав її дивною.

«Дивно, коли Кабінет міністрів, який найнятий на роботу Верховною Радою, а Верховна Рада делегована народом України – коли структура, яка має виконувати постанови ВР, говорить, що вона їх виконувати не буде. Постанова, яка була прийнята, за неї проголосувало 230 народних депутатів… Постанова проголосована, відмінити підняття заробітної плати може лише Верховна Рада – інша постанова, яка скасує цю постанову і для цього потрібно 226 голосів», – заявив Опанасенко.

Нагадаємо, Гройсман заявив, що уряд не підтримає ініціативу депутатів про підвищення зарплати вдвічі. «Ми не підтримаємо ініціативу депутатів самим підвищити собі зарплату майже в два рази. Вважаю, що це питання зараз не актуальне. Зараз всім нам треба насамперед думати про те, як підняти доходи звичайним людям. Ми вже заклали в проект бюджету підвищення зарплат вчителів, лікарів і в цілому підвищення соціальних стандартів. До другого читання уряд має намір ці позиції тільки посилити», - сказав він.

Прем'єр зазначив, що зараз уряд опрацьовуємо зміни, запропоновані народними депутатами.

Верховна Рада 20 жовтня в першому читанні проголосувала за проект закону про державний бюджет на 2017 рік. Підтримали законопроект №5000 245 депутатів.

Згідно із затвердженим у першому читанні документом, нардепи пропонують уряду в рамках бюджетного процесу переглянути рівень свого фінансового забезпечення. У проекті бюджету обранці пропонують значно підвищити собі оплату праці. Йдеться про зарплату розміром у 36 тисяч гривень у нардепа, 40,6 тисячі у заступників голови ВР і 43,5 тисячі гривень у спікера.

Опубліковано список депутатів, які проголосували за підвищення своїх зарплат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: