Уряд Німеччини звинуватив Росію у брехні

Уряд Німеччини звинуватив Росію у брехні
Фото з відкритих джерел

Прес-секретар міністерства закордонних справ ФРН звинуватив колегу з російської сторони в неодноразовому мусуванні «об'єктивно неправдивих» речей

Уряд Німеччини звернувся до російського Міністерства закордонних справ з вимогою припинити поширювати неправду про Німеччину, повідомляє журнал Der Spiegel.

Прес-секретар міністерства закордонних справ ФРН звинуватив колегу з російської сторони в неодноразовому мусуванні «об'єктивно неправдивих» речей. Зокрема, Мартін Шефер спростував інформацію про те, нібито Німеччина втручається в процес вибору нового генсека ООН. «Я вважаю, що поширення на офіційному рівні об'єктивно неправдивих відомостей є недружнім актом», - зазначив Шефер.

Раніше російське зовнішньополітичне відомство стверджувало, що уряд ФРН тисне на Болгарію з тим щоб вона висунула на пост генсека ООН єврокомісара Крісталіну Георгієву. Росія підтримує іншу представницю Болгарії - очолює нині ЮНЕСКО Ірину Бокову, яка вважається «проросійською».

Відкинув звинувачення у втручанні Берліна і офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, який підкреслив, що на даний момент на посаду генсека ООН претендують десять кандидатів, і Георгієва не входить до їх числа.

Тим часом нинішній випадок аж ніяк не перший, коли уряд Німеччини виявляється незадоволеним заявами російського МЗС, додає Der Spiegel. Так, кілька місяців тому міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував свого російського колегу Сергія Лаврова за те, що той звинуватив у серйозних помилках німецьку юстицію. Йшлося про нібито викрадену російськомовну дівчинку, яку насправді ніхто не викрадав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: