Уряд призначив нового заступника голови Мінфіну

Уряд призначив нового заступника голови Мінфіну
Юрій Гелетій

Гелетій на посаді заступника міністра продовжить роботу над стратегією розвитку державного банківського сектора

Сьогодні, 4 липня, за поданням в.о. міністра фінансів Оксани Маркарової Кабінет Міністрів призначив на посаду заступника міністра фінансів Юрія Гелетія.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Із жовтня 2015 р. до липня 2018 р. Юрій Гелетій обіймав посаду директора Департаменту фінансової політики Міністерства фінансів України, де, зокрема, займався питаннями стратегічного реформування державного банківського сектора, розвитку ринку фінансових послуг, ринку цінних паперів.

На посаді заступника міністра фінансів Юрій Гелетій продовжить роботу над стратегією розвитку державного банківського сектора, управлінням та реформуванням державних банків, небанківського сектора і публічних інвестицій та інновацій.

Юрій Гелетій здобув вищу освіту у Львівському національному університеті ім. І.Франка: у 2001 році закінчив факультет міжнародних відносин та отримав кваліфікацію спеціаліста з міжнародних економічних відносин, перекладача; у 2002 році – юридичний факультет (спеціаліст з правознавства).
У 2012 році здобув ступінь кандидата економічних наук в Інституті регіональних досліджень НАН України. У 2003 році пройшов навчальний курс за міжнародною програмою «Торгівельна політика і комерційна дипломатія» (Карлтонський університет і університет Оттави (Канада).
У 2002 році – курс «Європейська економіка, інтеграція і право» (факультет економіки і права університету міста Байройт (Німеччина). Після завершення навчання працював в Національному банку України, де протягом 2003-2015 рр. пройшов шлях від економіста І категорії до керівника підрозділу у структурі банківського нагляду.
З жовтня 2015 р. до липня 2018 р. Юрій Гелетій обіймав посаду Директора Департаменту фінансової політики Міністерства фінансів України, де, зокрема, займався питаннями стратегічного реформування державного банківського сектору, розвитку ринку фінансових послуг, ринку цінних паперів.
З липня 2018 р. призначений на посаду заступника Міністра фінансів України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: