Уряд спростив отримання ліцензії на основні види автоперевезень

Уряд спростив отримання ліцензії на основні види автоперевезень
Для усіх видів ліцензій вдвічі скорочено обсяг необхідних для отримання ліцензії документів
джерело: Міністерство інфраструктури

З 6 квітня 2022 року буде спрощено та оцифровано процедуру отримання ліцензій на усі види автомобільних перевезень на період дії воєнного стану. Відповідні зміни були внесені постановою КМУ № 368 від 25 березня, інформує пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Як зазначено в повідомленні, для усіх видів ліцензій вдвічі скорочено обсяг необхідних для отримання ліцензії документів; скасовано необхідність підтвердження трирічного досвіду роботи; скасовано подачу документів про наявність матеріально-технічної бази та наявність договорів.

«Термін розгляду заявки на отримання ліцензії за новою процедурою скорочено з 10 днів до 1-3 днів», – підкреслюють у відомстві.

В МІУ пояснили, що спрощення процедури стосуватиметься отримання ліцензій на внутрішні перевезення пасажирів автобусами; внутрішні перевезення небезпечних вантажів та небезпечних відходів вантажними автомобілями; міжнародні перевезення пасажирів автобусами; міжнародні перевезення небезпечних вантажів та небезпечних відходів вантажними автомобілями; міжнародні перевезення вантажів вантажними автомобілями (крім перевезення небезпечних вантажів та небезпечних відходів).

Автоматизована електронна система прийому заявок на отримання відповідних ліцензій почне свою роботу з 13 квітня 2022 року. Отримати ліцензію можна буде в інформаційній системі «ШЛЯХ» Державної служби безпеки на транспорті в п’ять кроків:

  1. Створити електронну заяву у системі «ШЛЯХ» (розділ Ліцензування);
  2. Вказати види господарської діяльності;
  3. Вказати інформацію про транспортні засоби;
  4. Завантажити кольорові фотокопії свідоцтв про реєстрацію ТЗ та тимчасових реєстраційних талонів, якщо передбачено їх оформлення;
  5. Натиснути кнопку ВІДПРАВИТИ заяву до ДСБТ.

«Ліцензії на період дії воєнного стану в Україні оформлюються в електронному вигляді та оприлюднюються на порталі електронних сервісів Державної служби безпеки на транспорті», – додали в МІУ.

Нагадаємо, електромонтерам ДТЕК «Київські регіональні електромережі» вдалося повністю або частково відновити електропостачання у 24 населених пунктах в Баришівському, Броварському, Макарівському, Києво-Святошинському та Вишгородському енерговузлах, знеструмлених через бойові дії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: