Уряд ухвалив створення Нацагентства із закупівлі ліків

Уряд ухвалив створення Нацагентства із закупівлі ліків

У 2019 році МОЗ перейде до закупівлі лікарських засобів та медичних виробів через закупівельну організацію

Кабінет міністрів України затвердив розпорядження про схвалення Концепції реформування механізмів публічних закупівель лікарських засобів та медичних виробів, що передбачає створення функціональної та ефективної закупівельної організації. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Відповідно до Концепції, закупівельна організація буде здійснювати публічні закупівлі лікарських засобів та медичних виробів на національному, місцевому та міжнародному рівні за принципами ефективності, прозорості та боротьби з корупцією.

Реформа механізмів публічних закупівель запроваджує новий підхід до закупівель ліків та медвиробів, спрямований на максимальне забезпечення потреб пацієнтів в Україні, зазначають у МОЗ.

За розпорядженням уряду протягом місяця МОЗ має розробити та подати на затвердження Кабінетові міністрів план заходів щодо реалізації Концепції. Також МОЗ доручили створити юридичну особу, що належатиме до сфери управління Міністерства, відповідальну за виконання функцій централізованої закупівельної організації в рамках реалізації Концепції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: