Уряд відправив делегацію до Кенії просувати наші ліки та інші товари

Уряд відправив делегацію до Кенії просувати наші ліки та інші товари
Наталія Микольська

Кенія зацікавилась українськими медпрепаратами

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська під час відрядження в Найробі (Кенія) провела три зустрічі з членами уряду країни, повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, під час зустрічі з міністром охорони здоров’я Кенії Калеопа Маїлу підтвердив готовність до поглиблення співпраці між країнами у галузі охорони здоров’я та пообіцяв взяти під особистий контроль питання оперативної реєстрації та допуску на кенійський ринок українських лікарських препаратів. Серед іншого також домовилися про початок розробки програм співпраці між медичними підприємствами країн та підготовку до підписання меморандуму про співпрацю між МОЗ України та МОЗ Кенії.

Відповідно до повідомлення, друга зустріч відбулась із представниками міністерства сільського господарства, тваринництва та рибного господарства Кенії. Вони висловили зацікавленість в інтенсифікації взаємної торгівлі аграрною продукцією. Микольська запропонувала створити у Кенії хаб для імпорту української агропродукції з метою її подальшого виведення на ринки країн Східної Африки, а також спільно переробляти кенійські фрукти, каву, чай та квіти для подальшого експорту готової продукції.

Третю зустріч Микольська провела з чиновниками міністерства промисловості, торгівлі та кооперативів. Говорили про створення у Кенії хабу українських товарів для країн Східної Африки.

Як відомо, Кенія – найбільший торговельний партнер України серед країн Східної Африки, співпраця з нею має значні перспективи. За 9 місяців 2016 року обсяг обміну товарами і послугами між Україною та Кенією становив $31,6 млн, при цьому з них $26,7 млн – український експорт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: