В Афганістані таліби вбили 19 поліцейських

В Афганістані таліби вбили 19 поліцейських
Таліби

Бойовики «Талібану» вчинили кілька нападів на пункти силовиків на півдні Афганістану

Бойовики радикального ісламістського руху «Талібан» вранці в неділю, 29 жовтня, вчинили кілька нападів на поліцейські контрольно-пропускні пункти на півночі та півдні Афганістану. За офіційними даними, у боях із ісламістами загинули щонайменше 19 поліцейських, повідомляє інформагенція dpa. Про те, що на правоохоронців напали саме таліби, заявив речник угруповання ісламістів.

Зокрема, 13 поліцейських загинули внаслідок нападів талібів у провінції Кундуз, що на півночі країни. Бойовики захопили кілька КПП, однак додаткові сили поліції, які прибули на місця інцидентів, витіснили нападників.

У провінції Забуль на півдні країни ісламісти атакували чотири контрольно-пропускні пункти. Шестеро поліцейських загинули, ще восьмеро поранені. Повідомляється про втрати і серед талібів, однак їхня точна кількість невідома.

28 жовтня щонайменше дев'ятеро афганських поліцейських загинули від нападів талібів на контрольно-пропускні пункти в провінції Газні. Останніми тижнями ісламісти майже щодня нападають на військові бази та поліцейські відділки в Афганістані.

Нагадаємо, близько 10 днів тому під час штурму військової бази на півдні країни бійцями угруповання «Талібан» було вбито щонайменше 43 солдати армії країни Афганістану.

Після виведення більшості військових західних держав із Афганістану таліби відвойовують території. За даними американської наглядової організації SIGAR, станом на листопад 2016 року офіційна влада в Кабулі контролювала трохи більше половини території країни.

США планують надіслати до Афганістану додаткові три тисячі військових. Таким чином, американський контингент у цій країні зросте до 14 тисяч людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: