В американському місті Шарлотт другу ніч поспіль заворушення

В американському місті Шарлотт другу ніч поспіль заворушення

Сотні демонстрантів брали участь у сутичках із поліцією після загибелі 20 вересня чорношкірого чоловіка, якого було застрелено поліцейським

У найбільшому місті американського штату Північна Кароліна – Шарлотт – 22 вересня другу ніч поспіль тривали заворушення. Пізно ввечері 21 вересня було тяжко поранено одного з учасників протестів. Міська поліція заявила, що не несе відповідальності за це, оскільки її співробітники застосовували лише сльозогінний газ і світлошумові гранати.
За день до цього щонайменше 16 поліцейських було поранено, коли демонстранти кидали у спецпризначенців каміння, здійснювали підпали і на короткий час заблокували одну з автотрас.
Губернатор Північної Кароліни оголосив надзвичайний стан у місті Шарлотт і викликав сили національної гвардії і патрульних, щоб допомогти відновити порядок.
Сотні демонстрантів брали участь у сутичках із поліцією після загибелі 20 вересня чорношкірого чоловіка, якого було застрелено поліцейським. Поліція стверджує, що 43-річний Кіт Скотт був озброєним і не звертав уваги на вимоги поліцейських. У родині загиблого кажуть, що він тримав у руках книжку, а не зброю.
Серія інцидентів, які останнім часом сталися в багатьох місцевостях Сполучених Штатів, викликали питання щодо расової упередженості в правоохоронних органах США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: