В Австрії підозрюваного в шпигунстві на РФ відпустили на волю до суду

В Австрії підозрюваного в шпигунстві на РФ відпустили на волю до суду

Аргументи прокуратури не переконали австрійський суд

Австрійський суд в вівторок відхилив прохання прокуратури країни, щоб полковник національної армії, який 26 років шпигував на РФ, залишився під вартою до самого судового процесу.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

На думку суду в Зальцбурзі, немає жодного ризику, що підозрюваний втече, опинившись на свободі. До такого висновку відповідна інстанція прийшла на основі того, що підозрюваний живе на одному місці із 1987 року, соціально інтегрований і не намагався втекти із Австрії, незважаючи на те, що знав про факт розслідування вже протягом двох місяців.

Окрім того, суд заявив, що ризики можливого вчинення злочинів надалі мінімальні, якщо підозрюваного випустити. Причиною цього є те, що колишній військовий вже перебуває на пенсії, і тому не має секретів, які б міг передати РФ.

Тим самим судова установа в Зальцбурзі відхилила тезу прокуратури, що в разі перебування підозрюваного на свободі він може і далі передавати інформацію ворожим державам.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль скасувала запланований на 2-3 грудня візит до РФ через затримання полковника австрійської армії за підозрою у роботі на російську військову розвідку. 

Затриманий полковник австрійської армії, який з 1990-х років працював на російську військову розвідку ГРУ, зізнався у шпигунській діяльності проти Австрії на користь Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: