В Азовське море зайшов російський корабель, який побудували у Києві

В Азовське море зайшов російський корабель, який побудували у Києві
У 1999-у році МПК-217 було перейменовано на Єйськ

Корабель був спущений на воду 12 квітня 1989 року на підприємстві «Ленінська Кузня» - нині «Кузня на Рибальському»

До Азовського моря увійшов малий протичовновий корабель «Єйськ».

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

«Вчора він («Єйськ» - ред.) пройшов арку мосту поблизу Керчі в напрямку Азовського моря. На Чорному морі він приписаний до Новоросійської військово-морської бази Чорноморського флоту ВМФ Росії та входить до складу 181-го дивізіону малих протичовнових кораблів 184-ї бригади охорони водного району», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, корабель був спущений на воду 12 квітня 1989 року на підприємстві «Ленінська Кузня» (нині «Кузня на Рибальському» - ред.) та вже 28 лютого 1990 року увійшов до складу 181-го дивізіону малих протичовнових кораблів 184-ї бригади охорони водного району Чорноморського флоту ВМФ СРСР з базуванням у місті Поті в Грузії як МПК-217.

За інформацією порталу, після розпаду СРСР тогочасним командуванням Чорноморського флоту ВМФ СРСР було прийнято рішення перебазувати корабель до Севастополя, куди він перейшов в ніч з 31 грудня 1991 року на 1 січня 1992 року. Зі створенням у 90-х Новоросійської ВМБ Чорноморського флоту МПК-217 в складі частини було перебазовано до Новоросійська, і під розподіл флоту він не підпадав. У 1999-у році МПК-217 було перейменовано на Єйськ. В 2017-у році Єйськ пройшов доковий ремонт на захопленому 13-му судоремонтному заводі в окупованому Севастополі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: