В Ізмаїл введуть додатковий підрозділ Нацгвардії

В Ізмаїл введуть додатковий підрозділ Нацгвардії
Національна гвардія

Введення нового підрозділу НГУ відбуватиметься планово

В Ізмаїл введуть підрозділ Нацгвардії з метою превенції будь-яких спроб дестабілізувати ситуацію у регіоні. Про це глава МВС Арсен Аваков повідомив сьогодні, 10 червня, під час робочої поїздки на Одещину, інформує департамент комунікації МВС України.

«Сьогодні починаємо процес введення додаткового підрозділу Національної гвардії, який буде розміщений тут, в Ізмаїлі, для забезпечення громадського порядку і безпеки жителів цього регіону», – сказав міністр внутрішніх справ.

За його словами, введення нового підрозділу НГУ відбуватиметься планово, відповідно до стратегічної лінії, що передбачає нарощування державної присутності у Придунав’ї і Бессарабії до необхідного мінімуму. «Наразі констатуємо доволі спокійну ситуацію в цьому регіоні і хорошу динаміку. Коли ми посилилися з точки зору присутності поліцейських і гвардійських сил, наприклад, у сусідньому Болграді, злочинність там знизилася вдвічі», – повідомив Арсен Аваков і додав, що така динаміка поширюватиметься в усьому регіоні.

Також глава МВС заявив, що гвардійський підрозділ в Ізмаїлі вводиться не через нагальну потребу усунення якихось військових сутичок, а з метою превенції будь-яких спроб дестабілізувати ситуацію. «Дестабілізувати регіон ми не дозволимо. А от чому ми сприятимемо, так це розвитку регіону, розвитку економіки, яка спиратиметься на безпеку кожного мешканця», – заявив Арсен Аваков.

Як повідомив міністр, введені до Ізмаїла сили Національної гвардії нараховуватимуть близько 400 осіб, які взаємодіятимуть з поліцейськими і забезпечуватимуть громадський порядок. «Це будуть гарно підготовлені озброєні воєнізовані підрозділи, які, за необхідності, зможуть дати рішучу відсіч», – додав глава МВС.

У свою чергу командувач Національної гвардії Юрій Аллеров підкреслив, історія Криму й сходу країни дають підстави бути максимально пильними в Одеській області і вберегти цей регіон. «Враховуючи складність обстановки, присутність Росії в Придністров’ї, не зовсім зрозуміла політика країн, які межують з нами, ми повинні мати тут силову структуру, яка разом з іншими підрозділами, забезпечить порядок. Загрози, які існують в середині нашої країни, показують, що ми можемо бути тільки сильними, тоді нас будуть поважати», – заявив Юрій Аллеров.

Він також наголосив, що Національна гвардія – це народне формування, створене на хвилі добровольчого руху у горнилі війни 2014 року. Маючи втрати особового складу – біля 900 загиблих та близько 2 тисяч поранених, Нацгвардія здобула бойовий досвід, який використовуватиме для забезпечення порядку й безпеки у країні й на її кордонах.

Нагадаємо, сьогодні активісти патріотичних організацій Одеси знесли загородження, що закривають доступ на пляж Хмельницького-Саакашвілі, на якому останнім часом йшли будівельні роботи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: