В ЄС домовилися про припинення програми фінансування Греції

В ЄС домовилися про припинення програми фінансування Греції

Країни єврозони і далі слідкуватимуть за макроекономічною ситуацією в Греції

В ЄС було схвалено останні рішення щодо припинення 8-річної програми фінансування Греції, яка перебувала в фінансовій кризі. Окрім того, нові рішення мають зробити грецький державний борг більш керованим, пише The Guardian.

Переговори 19 міністрів фінансів країни єврозони тривали до ранку п’ятниці, 22 червня. Відповідно до угоди, Афіни на 10 років отримають відстрочку з виплати боргів.

Також Греція отримає додатково 15 млрд євро. Водночас у серпні має остаточно завершитися програма фінансування для виплат державного боргу Греції. В рамках цієї програми Греція отримала 275 млрд євро. Однак навіть після завершення програми фінансування країни єврозони будуть слідкувати за макроекономічною ситуацією в Греції.  ВВП країни має зрости на 1,9% цього року після зменшення на 26%, починаючи із 2010 року.

Водночас вартість запозичень для Греції на сьогодні складає до 4% - в розпал боргової кризи цей показник складав 24%. Безробіття тримається на рівні 20%, тоді як серед молоді її рівень значно вищий - 43%.

Нагадаємо, раніше у Єврокомісії повідомили, що Греція домовилася з міжнародними кредиторами на рівні експертів про надання подальшої фінансової підтримки у рамках Європейського стабілізаційного механізму (ESM).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: