В КНР заарештували колишнього канадського дипломата

В КНР заарештували колишнього канадського дипломата

Причини затримання Майкла Ковріга наразі невідомі

Факт затримання Майкла Ковріга підтвердив аналітичний центр International Crisis Group, де зарах працює екс-дипломат

Два незалежних джерела повідомили, що в КНР було затримано колишнього канадського дипломата Майкла Ковріга. Факт затримання підтвердив і аналітичний центр International Crisis Group (ICG), який на сьогодні є роботодавцем Ковріга.

ICG повідомила про те, що ними приймаються всі необхідні заходи для якомога швидшого звільнення співробітника, пише інформаційне агентство Reuters.

Причини затримання Майкла Ковріга наразі невідомі.

Даний арешт відбувся на фоні затримання в Канаді 1 грудня головного фінансового співробітника провідної компанії із інформаційних технологій в КНР Huawei Менг Ваньчжоу. На сьогодні не відомо, чи пов’язані якимось чином ці два арешти.

Проте після затримання Менг Ваньчжоу виникли побоювання щодо можливих симетричних кроків із боку уряду КНР. Пекін після арешту співробітника компанії Huawei висловив протест Вашингтону і закликав Оттаву звільнити свого громадянина.

Нагадаємо, Китай викликав послів США та Канади через затримання фіндиректора Huawei.

Як відомо, у Ванкувері при перетині канадського кордону на запит США затримали фінансового директора китайської корпорації Huawei Мен Ванчжоу. Америка підозрює її в організації ухилення компанією від виконання санкцій США стосовно Ірану.

У МЗС Китаю розкритикували затримання, вимагаючи звільнити Ванчжоу.

7 грудня Мен Ванчжоу постала перед судом у Ванкувері. Їй висунули звинувачення у «змові з метою ошукати численні фінансові інституції».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: