В Конгресі США покажуть українських «Кіборгів»

В Конгресі США покажуть українських «Кіборгів»

Українські урядові структури планують провести презентацію фільму за участю воїнів-кіборгів, які стали прототипами героїв твору

Українські урядові структури планують провести презентацію фільму за участю воїнів-кіборгів, які стали прототипами героїв твору, художників, дипломатів, українських політиків і громадських активістів в ряді країн. Про це заявила перший заступник міністра інформаційної політики України, представник МЗС України Еміне Джапарова.

«Протягом року український фільм «Кіборги» покажуть за кордоном. Показ вже пройшов в декількох країнах. Цей фільм – один з найефективніших інструментів, зокрема, нести за кордон той український меседж, що це насправді не громадянська війна, а це повномасштабна війна, і причина війни – агресія Російської Федерації, є наслідки – гинуть люди», – зазначила Еміне Джапарова.

«Я дуже сподіваюся, що побачивши наш фільм на Заході, там люди зрозуміють, що ми мало чим відрізняємося від них: ми теж хочемо безпеки для наших дітей, верховенства права, гідної освіти. І саме зараз ми закладаємо фундамент для того, щоб це дійсно відбулося. І цей фільм не про війну, а про світ, який народжується всередині цієї війни», – зазначив режисер «Кіборгів» Ахтем Сеітаблаєв.

Українські урядові структури планують провести презентацію фільму за участю воїнів-кіборгів, які стали прототипами героїв твору, художників, дипломатів, українських політиків і громадських активістів в ряді країн.

За словами нардепа, члена Постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Марії Іонової фільм в березні також покажуть в американському Конгресі в Вашингтоні (14 березня) і в Гаазі (16 березеня), у Варшаві (17 березня) і Брюсселі (19 березня). «Чим більше буде українських фільмів в світі про те, що відбувається в Україні, тим, мені здається, буде легше і нам, політикам, на міжнародних майданчиках відстоювати інтереси України», – зазначила Іонова, додавши, що серед глядачів – дипломати, журналісти, політики.

Фільм «Кіборги» вийшов в український прокат 7 грудня 2017 року. Знімальна команда разом з фондом «Повернись живим» почали соціальну ініціативу # ЯНебайдужій, завдяки якій 5 грн. з кожного купленого квитка піде на допомогу сім’ям загиблих в ДАП.

Також читайте: Режисер Ахтем Сеітаблаєв: Так, фільм «Кіборги» - це пропаганда. Пропаганда здорового глузду і смаку

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: