В Курдистані відтермінують вибори президента і парламента

В Курдистані відтермінують вибори президента і парламента
Вибори в Курдистані (twitter kurdistantoday_)

Діюче скликання парламенту має визначити нову дату виборів

Вибори очільника Курдської автономії і парламента, які були заплановані на 1 листопада 2017 року, відтерміновуються на невизначений час. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Причиною цьому кроку є те, що політичні сили не спромоглися представити своїх кандидатів як заявив очільник місцевої виборчої комісії Хендреан Мухамед. За його словами регіональний парламент має тепер визначити нову дату, коли мають пройти вибори.

Політичні сили Курдської автономії не змогли зосередити необхідну увагу на майбутніх президентських і парламентських перегонах, в зв’язку із важкою ситуацією на фоні референдуму про незалежність 25 вересня 2017 року. Наступ сил центрального уряду на території, які контролював Ербіль із 2014 року, завдали удару по президенту Курдистану Масуду Барзані. Після втрати контролю над містом Кіркук опозиційна партія Горран закликала очільника курдської автономії піти у відставку. Дана ж політична сила, хоча і підтримує право курдів на самовизначення, однак виступала проти референдуму 25 вересня.

Однак саме Барзані, який перебуває на даній посаді із 2005 року, зберігатиме її до часу обрання нового очільника автономії. Так само свої повноваження зберігатиме нинішнє скликання парламенту Курдистану, яке працює із 2013 року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: