В «офшорному скандалі» засвітилися 52 відомі українські бізнесмени і політики (СПИСОК)

В «офшорному скандалі» засвітилися 52 відомі українські бізнесмени і політики (СПИСОК)

Журналісти зібрали з оприлюдненої бази документів юридичної фірми Mossack Fonseca дані про 52 бенефіціарів

У базі «панамських документів» про 200 тисяч компаній з офшорних юрисдикцій, оприлюдненій Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ) 9 травня, з Україною пов'язані 469 компаній і 643 фізичні особи. Близько третини цих компаній на сьогодні вже не активні, або перебувають на стадії ліквідації.

Журналісти зібрали з оприлюдненої бази документів юридичної фірми Mossack Fonseca з Панами дані про 52 бенефіціарів, відомих українських бізнесменів і політиків, повідомляє Цензор.НЕТ.
«У базі даних вказані власники фірм, дати й місця реєстрації. Варто зазначити, що в списку офшорів власники вказані без по батькові. Це ускладнює ідентифікацію їхніх бенефіціарів із пострадянських країн», - зазначають автори матеріалу.
«Саме по собі володіння офшорною компанією - не злочин. Це цілком законно, якщо офшор не використовується для відмивання грошей або ухиляння від сплати податків. Бізнесмени всього світу реєструють компанії на Віргінських Островах, Сейшельських Островах, у Панамі і в інших офшорних юрисдикціях для оптимізації корпоративної структури своїх компаній, торгівлі і легального зниження податкових платежів. Інша справа, коли офшорна компанія належить політику, високопоставленому чиновнику або їхнім родичам. У цьому випадку виникає питання: навіщо політику, чиновнику, або їхнім родичам офшор?» - додає видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: