В окупованому Криму попрощались із кримськотатарським активістом Сервером Караметовим

В окупованому Криму попрощались із кримськотатарським активістом Сервером Караметовим
Односельці вивісили прапор кримськотатарського народу з траурною стрічкою
Фото: «Радіо Свобода»

Попрощатися з Караметовим приїхали кримські татари з усього півострова

У місті Старий Крим Кіровського району окупованого Криму відбулися похорони ветерана кримськотатарського національного руху, активіста Сервера Караметова.

Попрощатися з Караметовим приїхали кримські татари з усього півострова. Всього на цей момент на похоронах присутні близько 400 осіб.

Серед них ветерани кримськотатарського національного руху й активісти Аділе Аметова, Фера та Енвер Муслятдінови, Наріман Джелял, Заїр Смедляєв та інші.

Односельці вивісили прапор кримськотатарського народу з траурною стрічкою на знак скорботи й солідарності з сім'єю Караметова.

Кримські активісти раніше повідомляли, що Сервер Караметов помер у лікарні після ДТП у Старому Криму 23 червня. В аварії також постраждав кримський татарин Енвер Арабаджиєв.

У серпні 2017 року кримськотатарський активіст Сервер Караметов був затриманий в окупованому  Сімферополі за одиночний пікет на підтримку одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза. Відносно нього склали два адміністративних протоколи. Один – за «порушення порядку проведення одиночних пікетів», другий – за «опір співробітникам поліції».

Пізніше підконтрольний Кремлю Залізничний суд Сімферополя дав Караметову 10 діб адміністративного арешту за «опір співробітникам поліції».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: