В ООН назвали нові дані про жертви на Донбасі

В ООН назвали нові дані про жертви на Донбасі
Українці на Донбасі гинуть через міни
Фото: ЕРА/ UPG

У жовтні 2018 року в ООН зафіксували 18 жертв серед цивільного населення на сході України

Управління Верховного комісара ООН з прав людини в жовтні зафіксувало 18 жертв серед цивільного населення на сході України.

Про це повідомляє прес-служба ООН.

«У жовтні УВКПЛ було зафіксовано 18 жертв конфлікту серед цивільного населення (п'ять убитих і 13 поранених). Загалом інциденти, пов'язані з мінами і ВПВ, призвели до 61% жертв», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, зазначено, що 18 жовтня між військовими позиціями сторін конфлікту в Золотому-4 підірвалися на міні подружжя, які проживають у Золотому-5. Чоловік загинув одразу, в той час як жінка отримала поранення і кликала на допомогу.

Однак, оскільки місцевість, де вона лежала, була замінована, ніхто не зміг прийти їй на допомогу, і вона незабаром померла. Їх тіла змогли евакуювати тільки на шостий день після трагедії.

Також 23 жовтня близько села Залізне два ремонтники, які поверталися з місця ремонту водопроводу, отримали поранення, коли їх трактор підірвався на міні.

Зазначається, що криза, викликана конфліктом на Донбасі, торкнулася 4,4 мільйона чоловік. Загальна кількість загиблих з 2014 року, коли почався конфлікт, перевищила вже 3 тисячі людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: