В РФ намагаються «втихомирити» ринок нафти

В РФ намагаються «втихомирити» ринок нафти
РФ прораховують можливість запровадження нових санкцій США ближче до кінця першого кварталу в 2019 році

Курс рубля на початку 2019 року очікує нове падіння

Нафта марки Brent продовжує дешевіти. В рамках торгів в вівторок її ціна зменшилася іще на 0,25% до 50,22 долара за барель. При цьому нафта по ф’ючерсних контрактах із виконанням в лютому 2019 року на Лондонській біржі торгується за ціною 49,93 долара за барель. Про це повідомляє інтернет-ресурс The Bell.

Як наслідок, Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив про можливість проведення зустрічі ключових країн, які видобувають нафту. При цьому формально наступна планова зустріч в рамках угоди ОПЕК+ має відбутися не раніше квітня 2019 року. Водночас Ер-Ріяд не лише допустив можливість проведення екстреної зустрічі країн-виробників нафти, але і можливість подальшого скорочення об’ємів видобування. На початку грудня 2018 року країни ОПЕК+ домовилися про зменшення видобування на 1,2 млн барелів на добу. 

На фоні здешевлення нафти на 40% від пікових показників 2018 року курс рубля до долара зменшився лише на 3 рублі до 68,5 рублів за долар. Проте за оцінками експертів в 2019 році ситуація може значно погіршитися. Так новий 2019 рік курс рубля до долара буде складати близько 70 до 1. Поки що російській валюті дозволяє триматися податковий період, коли компанії обмінюють валютну виручку на рублі для сплати податків, а також затишшя на валютних ринках на фоні свят.

Із 2019 року на ринок буде тиснути негативно те, що Центробанк повернеться до закупівлі доларів для золотовалютних резервів. Окрім того збільшення відсоткової ставки ФРС може змусити іноземних інвесторів виводити свої активи із ринків, що розвиваються. Це також може негативно позначитися на курсі рубля. Так само в РФ прораховують можливість запровадження нових санкцій США ближче до кінця першого кварталу в 2019 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: