У Росії показово затримали губернатора-хабарника

У Росії показово затримали губернатора-хабарника

Губернатора Кіровської області було затримано на місці злочину в московському ресторані.

Губернатор Кіровської області Нікіта Бєлих затриманий на місці злочину при отриманні хабара, - повідомив «Інтерфаксу» в п'ятницю офіційний представник СКР Владімір Маркін.

«Управлінням з розслідування особливо важливих справ СКР порушено кримінальну справу стосовно губернатора Кіровської області Бєлих за фактом отримання ним хабара на загальну суму 400 тис. євро. Справу було порушено за ч. 6 ст. 290 КК РФ», - сказав Маркін.

Затримання провели сьогодні слідчі СКР і співробітники ФСБ в одному з московських ресторанів.

За версією слідства, Бєлих особисто і через посередника отримав хабара в особливо великому розмірі на загальну суму 400 тис. євро (що відповідає 24,1 млн рублів) за вчинення дій на користь хабародавця і контрольованих ним АТ «Нововятський лижний комбінат» і ТОВ «Лісогосподарська керівна компанія», а також за загальне заступництво і потурання по службі при здійсненні урядом Кіровської області контролю за ходом реалізації підприємствами інвестиційних проектів і ведення підприємницької діяльності на території області.

«Випереджаючи істерику, яку піднімають в подібних випадках прихильники і соратники, хочу відразу остудити запал: у корупційних злочинів не буває політичного забарвлення. Думаю, що громадяни Хорошавін і Гайзер можуть це підтвердити. Перефразовуючи відомі вирази -«Хабар не пахне ... але іноді світиться. Хабар він і Африці хабар». Єдине, що може гарантувати це всебічність і об'єктивність розслідування», - підкреслив Маркін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: