В Росії відреагували на військові навчання «Сі Бриз-2018» в Україні

В Росії відреагували на військові навчання «Сі Бриз-2018» в Україні

Табір «Сі Бриз-2018»

В РФ заявили, що Україну «втягують в небезпечні ігри з вогнем»

Росія розглядає проведення україно-американських військових навчань «Сі Бриз-2018» як спробу спровокувати напруженість на Чорному морі.

Про це заявила представник міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова.

«Відповідальність за можливі негативні наслідки несуть ті країни, які втягують Україну в небезпечні «ігри з вогнем», і постійно звинувачують Росію в тому, що вона загрожує регіональній стабільності», - заявила вона.

В МЗС РФ також заявили, що військова активність союзників буде здійснюватися в безпосередній близькості до «зони конфлікту», маючи на увазі операцію Об’єднаних Сил, яка покликана звільнити частину окупованих територій Луганської та Донецької областей.

Як повідомлялося, у навчаннях Sea Breeze 2018 беруть участь флагман 6-го флоту ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitney, ескадренний есмінець США УРО USS Porter, турецький фрегат TCG Yavuz, болгарський корвет BGS Bodri, турецький підводний човен TCG Yildiray, понад два десятки кораблів і катерів ВМС ЗС України і ДПСУ, а також 25 літаків і гелікоптерів.

До слова, в рамках навчань «Сі Бриз-2018» авіатори ВПС і морської авіації виконали показові маневри на аеродромі Кульбакіно Миколаївської області у четвер, 12 липня.

Також у четвер ескадра кораблів багатонаціональних сил вийшла з Одеської гавані у відкрите море.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: