В Росії заарештували чергового куратора «групи смерті»

В Росії заарештували чергового куратора «групи смерті»

Підозрюваний листувався з дівчиною й імовірно схиляв її до самгубства

У Волгоградській області РФ суд заарештував 23-річного чоловіка за підозрою у схилянні до самогубства 14-річної дівчини з Тульської області. Про це йдеться на сайті МВС Росії.

За інформацією правоохоронців, затриманий і заарештований чоловік був безробітним і курирував групу в одній з соцмереж. Його запідозрили у схилянні неповнолітніх до самогубства.

Зокрема, поліцейські встановили, що чоловік листувався з 14-річною дівчинкою. «Давав завдання, які необхідно було беззаперечно виконувати, а також створював ситуації, що травмують психіку неповнолітньої», - повідомили в МВС.

За місцем проживання підозрюваного провели обшук, під час якого вилучили комп'ютер, мобільні телефони і USB-флешки. Справа проти чоловіка завели за статтею про доведення до самогубства.

Про «групах смерті», де невідомі схиляли підлітків до вчинення самогубства, стало відомо навесні 2016 року, після того, як на цю проблему звернула увагу «Нова газета». У липні 2017 року суд виніс перший вирок щодо одного з адміністраторів «групи смерті». 22-річний Філіп Будейкін отримав три роки і чотири місяці колонії-поселення за доведення до самогубства і навмисного замах на злочин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: