В СБУ прокоментували відмову Савченко від перевірки на поліграфі

В СБУ прокоментували відмову Савченко від перевірки на поліграфі
Надія Савченко
Фото: Главком

Служба констатує, що Савченко свідомо відмовилася від проведення психологічної експертизи з використанням поліграфа

Захист Надії Савченко відмовився від перевірки її свідчень на поліграфі. Нардеп висувала нові вимоги – надати їй спочатку для ознайомлення всі наявні у слідства матеріали проведених негласних слідчих дій.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема, в СБУ нагадали, що ще до повідомлення про підозру Савченко неодноразово публічно заявляла, що свідчитиме про всі обставини кримінального провадження виключно з використанням поліграфа.

Слідчі підкреслюють, що Савченко була заздалегідь повідомлена про факт, місце і час проведення психологічної експертизи з використанням поліграфа та у встановленому законом порядку отримала наявні у слідства докази, якими обгрунтовується її підозра.

«Натомість підозрювана у присутності експертів відмовилась брати участь у дослідженні, висунувши нові вимоги – надати їй спочатку для ознайомлення всі наявні у слідства матеріали проведених негласних слідчих (розшукових) дій», - йдеться у повідомленні.

«Служба констатує, що підозрювана Савченко свідомо відмовилася від проведення психологічної експертизи з використанням поліграфа. Ствердження і вимога сторони захисту щодо надання їм усіх наявних у слідства матеріалів для підготовки до проведення експертизи не передбачена жодною статтею Кримінального процесуального кодексу України», - повідомили в СБУ.

У відомстві зазначили, що проведення психологічної експертизи із використанням поліграфа передбачає конкретні відповіді досліджуваного у формі «так/ні» на поставлені експертом запитання, які сформовані виключно у межах та по суті оголошеної підозри, яка є розпорядженні захисту, самої підозрюваної та представників ЗМІ.  

Раніше повідомлялося, що у четвер, 5 квітня, допит народного депутата Надії Савченко на поліграфі не відбувся, але була проведена психофізіологічна експертиза.

Напередодні адвокат Віктор Чевгуз подав до Служби безпеки України заяву про самовідвід від захисту підозрюваної у підготовці теракту народного депутата Надії Савченко. 

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

У п’ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування.

Сестра Надії Савченко Віра пожалілась на погані умови у слідчому ізоляторі СБУ. 

Читайте також матеріал: «Бабах!». Як «пакували» Героя України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: