Голодувальницю Савченко кинув адвокат

Голодувальницю Савченко кинув адвокат
Віктор Чевгуз

Адвокат Надії Савченко вирішив звільнитися та не захищати політика у суді

Адвокат Віктор Чевгуз подав до Служби безпеки України заяву про самовідвід від захисту підозрюваної у підготовці теракту народного депутата Надії Савченко. Про це він розповів на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Самовідвід. Не хотів подавати, але...», - написав юрист. Крім того, адвокат опублікував копію своєї заяви, де зазначається, що він вже узгодив цей крок зі своєю підзахисною.

27e8187-1

Раніше, помічниця Надії Ірина Юзик розповіла «Главкому», що політик сама собі обрала адвоката. Більше того, він працює на неї безкоштовно.

«Адвокат Віктор Чевгуз захищав Савченко ще коли вони сиділа у 2014-му році у російському СІЗО. Він працює з нею абсолютно безплатно», - розповіла помічниця.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

У п’ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування.

Віра Савченко, сестра нардепа Надії, яку підозрюють в організації теракту у парламенті, пожалілась на погані умови у Слідчому ізоляторі СБУ. 

Читайте також матеріал: «Бабах!». Як «пакували» Героя України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: