В Україні посилять антитерористичний режим

В Україні посилять антитерористичний режим

За словами Турчинова, останні вбивства і замахи в країні спрямовані на нагнітання страху, розпачу та невпевненості населення у спроможності державних інституцій

СБУ, Нацполіції та Держприкордонслужбі доручено посилити антитерористичний і контррозвідувальний режим. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

«Терористичні акти, диверсії, зухвалі вбивства, провокування масових безладів, - усі ці події, що сталися останнім часом в Україні, пов'язані з впровадженням спецслужбами Російської Федерації активної фази плану щодо дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в державі», - зазначив Турчинов.

За його словами, терористичні акти, спрямовані проти журналістів, працівників СБУ, Головного управління розвідки, а також жорстоке вбивство військовослужбовця Аміни Окуєвої спрямовані на нагнітання страху, розпачу та невпевненості населення у спроможності державних інституцій забезпечити правопорядок та спокій у суспільстві.

У РНБО відзначили, що з урахуванням цих реальних загроз СБУ, Нацполіції та Держприкордонслужбі України доручено посилити антитерористичний і контррозвідувальний режим, прикордонний контроль та охорону державного кордону з Російською Федерацією, вжити заходів щодо активізації дій з вилучення із обігу незареєстрованої зброї, ефективної протидії озброєній злочинності, контрабанді засобів ураження, боєприпасів, вибухових речовин та їх незаконному обігу.

«Допомогу в реалізації цих заходів надаватимуть усі силові структури України, а також, я сподіваюсь, ветерани АТО та всі небайдужі громадяни країни», - підсумував Секретар РНБО України.

Як повідомляв «Главком», 30 жовтня ввечері автомобіль, в якому їхала доброволець АТО Аміна Окуєва, був обстріляний на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. В результаті отриманих поранень Аміна загинула, її чоловік Адам Осмаєв отримав поранення.

Нардеп Ігор Мосійчук заявив, що його помічниця Окуєва була убита пострілом в голову.  На місце виїхав голова Національної поліції Сергій Князєв

Внаслідок збройного нападу, в якому загинула Окуєва, її чоловік Осмаєв отримав кульове поранення в ногу.

В мережі також з’явилися фото та відео з місця вбивства Окуєвої під Києвом.

Слідчі розповіли, що по автомобілю Аміни Окуєвої злочинці випустили півтора десятка куль, п’ять з них влучили в активістку.

Читайте статтю: Аміна Окуєва - жінка-загадка. Усі головні версії убивства

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: