В Україні спрощено реєстрацію ліків, зареєстрованих на Заході

В Україні спрощено реєстрацію ліків, зареєстрованих на Заході

Законопроект усуне монополію фармацевтичних компаній на українському ринку ліків

Верховна Рада України ухвалила закон, яким скорочується термін реєстрації ліків до 10 днів, а також передбачена спрощена процедура для лікарських засобів, які вже зареєстровані в ЄС, США, Швейцарії, Австралії, Канаді.
За ухвалення законопроекту «Про внесення змін до ст. 9 закону «Про лікарські засоби» (щодо державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів)» за основу і в цілому проголосували 239 депутатів.
Голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець заявила, що цей законопроект усуне монополію фармацевтичних компаній на українському ринку ліків і полегшить потрапляння до країни зареєстрованих у розвинених країнах лікарських засобів. «Він дозволяє за моделлю європейського співтовариства завести на територію України ті ліки, які українці сьогодні їздять купувати до Угорщини, Словаччини, Словенії, які коштують набагато дешевше, ніж представлені в Україні», - сказала Богомолець.
Як відзначається в пояснювальній записці, термін ухвалення рішення Міністерством охорони здоров'я про реєстрацію лікарського засобу скорочено до 10 робочих днів (раніше місяць. – Ред.). Також передбачається, що державна реєстрація лікарського засобу, що містить діючу речовину, яка вже зареєстрована компетентним органом США, Швейцарії, Австралії, Канади або країни Євросоюзу, здійснюватиметься за спрощеною процедурою.
Джерело: УНІАН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: