В Україні від грипу помер підліток

В Україні від грипу помер підліток
Грип

13-річний мешканець Сум помер від грипу 14 листопада

В Україні медики підтвердили смерть від грипу учня сьомого класу однієї зі шкіл Сум. Як повідомляють ЗМІ, смерть 13-річного школяра медики зареєстрували ще 14 листопада, але офіційне підтвердження цього було отримано тільки лише напередодні.

«Це 13-річний хлопчик. У нього був виявлений грип - тип А, штам H3. Батьки несвоєчасно звернулися за медичною допомогою, а від госпіталізації відмовлялися, цьому є навіть письмове підтвердження, намагалися лікувати самостійно вдома. Також дитина не була щеплена», - сказано в повідомленні.

Завідуюча Центру грипу та ГРВІ Тетяна Дихановська розповіла виданню, що він захворів 12 листопада, а 13 звернувся за допомогою. «Дитина згоріла за два дні. Тут складна ситуація - я б поки не говорила про недбалість батьків, але і звинувачувати лікарів теж немає приводу», - повідомила вона ЗМІ.

Однокласники згадують про Ярослава, як про життєрадісного хлопчика. Кажуть, що він захоплювався відеоіграми і любив поговорити про них з друзями. На його сторінці в соцмережі вони залишають свої прощальні записи.

За даними видання, на зиму 2016-2017 рр. епідеміологи прогнозують відразу три штами вірусу грипу, якими можуть захворіти близько 8 млн. чоловік. У групі ризику - діти до 6 років і дорослі старше 65 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: