В Україні закривається ще один банк

В Україні закривається ще один банк

Банк «Фінансовий партнер» відмовляється від банківської ліцензії

Акціонери банку «Фінансовий партнер» прийняли рішення про припинення фінустановою банківської діяльності без ліквідації юридичної особи, як це дозволяє прийнятий у березні поточного року Закон України «Про спрощену процедуру реорганізації та капіталізації банків».

Як повідомила прес-служба банку, в результаті прийнятого рішення фінустанова надалі не зможе обслуговувати банківські платіжні картки MasterCard, в зв'язку з чим пропонує клієнтам зняти або перерахувати свої кошти до дати блокування карток 3 липня 2017 року.

У повідомленні наголошується, що після цієї дати зняття коштів з карткових рахунків буде можливе в касі банку після закінчення 45 днів після блокування картки відповідно до умов укладених договорів і правил міжнародної платіжної системи MasterCard Worldwide.

Нагадаємо, Національний банк зобов'язав банки збільшити статутний капітал до 200 млн грн - до 11 липня 2017 року, до 300 млн грн - до 11 липня 2018 року, до 400 млн грн - до 11 липня 2019 року, до 450 млн грн - до 11 липня 2020 року, до 500 млн грн - до 11 липня 2024 року.

Верховна Рада України 23 березня прийняла, а президент Петро Порошенко 26 квітня підписав Закон «Про спрощення процедур капіталізації та реорганізації банків», який у тому числі дозволяє банкам відмовитися від банківської ліцензії без ліквідації юридичної особи, щоб продовжити діяльність у небанківському фінансовому секторі, виконавши зобов'язання перед вкладниками.

Як повідомлялося, член ради Національного банку України Василь Фурман заявив, що банківська система в Україні пройшла процес очищення, і криза в цій сфері вже позаду. Водночас він зазначив, що це не означає, що банки, особливо маленькі, не будуть банкрутувати або самоліквідовуватися.

З 13 лютого 2017 року Національний банк розпочав діагностичне обстеження якості активів та достатності капіталу 37 банків, які ще не пройшли цю процедуру. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: