Вашингтон і Сеул не можуть погодити умови перебування американських солдатів

Вашингтон і Сеул не можуть погодити умови перебування американських солдатів

США вимагають від Республіки Корея збільшити виплати на 50%

Незважаючи на 10 раундів переговорів між Сеулом і Вашингтоном, сторони не можуть досягнути згоди щодо розміру суми, яка частково покриває витрати на перебування американських солдатів на території Республіки Корея.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

В грудні 2018 року припинила дію попередня угода терміном на 5 років. Відповідно до неї, Сеул щорічно платив по 848 млн доларів для забезпечення перебування 28,5 тисяч солдатів США. 70% цієї суми йшло на зарплатню для 8700 південнокорейських спеціалістів, які займалися адміністративними і технічними питаннями у рамках перебування американського військового контингенту в Республіці Корея.

У разі, якщо сторони не прийдуть до компромісу до квітня, американці можуть відправити в неоплачувану відпустку південнокорейських працівників своїх баз. Причиною протиріч є те, що в рамках останнього раунду переговорів в грудні американська сторона поставила перед Сеулом питання про збільшення виплат на 50%.

Про причину протиріч стало відомо після брифінгу МЗС Республіки Корея для законодавців країни. Саме південнокорейський парламент має в кінць кінцем схвалити остаточну угоду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: