Ватикан невдоволений реакцією Анкари на слова Папи про «геноцид вірмен»

Ватикан невдоволений реакцією Анкари на слова Папи про «геноцид вірмен»
barev.today

У Ватикані кажуть, що Папа не намагається розв'язати війну, він хоче будувати мости.

Ватикан різко відреагував на критику Анкарою папи Франциска у зв'язку із тим, що понтифік під час свого візиту в Єреван назвав масові убивства вірмен у Першу світову війну «геноцидом».

Турецький віце-прем'єр звинуватив папу Франциска в тому, що у нього «ментальність хрестоносця». Представник понтифіка Федеріко Ломбарді сказав, що «папа не бере участі ні в якому хрестовому поході. Він не намагається розв'язати війну, він хоче будувати мости. Він не сказав ні слова проти турецького народу».

Раніше цього тижня папа Франциск під час свого візиту у Єреван назвав масові убивства вірменів у Османській імперії у 1915 році «геноцидом»: «Ця трагедія, цей геноцид, на жаль, ознаменував початок печальної серії великих катастроф минулого століття».

Минулого року понтифік уже називав убивства вірмен «першим геноцидом ХХ століття», викликавши різку реакцію Анкари. За оцінками вірменських та багатьох незалежних істориків, під час Першої світової війни внаслідок систематичних убивств загинули 1,5 млн вірмен. Геноцид вірмен засудили багато країн світу.

Туреччина визнає, що багато вірменів-християн, які жили в Османській імперії, були вбиті під час зіткнень з урядовими військами під час Першої світової, але вважає число загиблих завищеними і заперечує, що вбивства відбувалися виключно за національною ознакою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: