Важкі метали та токсичні речовини. Шкільне приладдя з Китаю виявилося вкрай шкідливим для здоров’я

Важкі метали та токсичні речовини. Шкільне приладдя з Китаю виявилося вкрай шкідливим для здоров’я
Фото farpost.ru

Перед початком нового навчального року батькам варто двічі подумати, перш ніж купувати яскраві та ароматні канцтовари з Китаю

Ручки і папір не вважаються небезпечними для дітей, але китайські виробники зуміли зробити токсичними зазвичай нешкідливе канцелярське приладдя, пише американське видання The Epoch Times.

Видання зазначає, що китайські канцелярські товари становлять близько 40% світового виробництва, тому більша частина того, що продається в багатьох країнах, надходить з найбільш густонаселеної країни світу.

«Про токсичність канцелярських коректорів добре відомо. Вона обумовлена наявністю органічних розчинників, таких як толуол. Деякі західні компанії продають альтернативні засоби на водній основі. У Китаї токсичність продукту перевірили на лабораторних щурах... Під час експерименту гризунів помістили у два скляних контейнери: один був порожнім, а в інший перед цим налили коректор та поклали ватяні кульки, щоб рідина ввібралася. Щури всередині контейнера з коректором померли протягом трьох хвилин», – ідеться у статті.

Цей експеримент надихнув китайську державну газету Beijing News на розслідування, під час якого було проведено аналіз чотирьох видів корекційної рідини і двох видів корекційної стрічки. Надмірну кількість бензолу, органічного розчинника, виявили в усіх чотирьох виробах. Один з них навіть позиціонувався як такий, що не містить бензолу. Інши виріб містив у сім разів більше бензолу, ніж дозволено національним стандартом безпеки. Сліди канцерогенних і радіоактивних речовин, а також надмірну кількість органічного розчинника формальдегіду, який викликає роздратування шкіри, виявили в усіх рідинах і стрічках, пише видання.

Ластики китайського виробництва також є небезпечними для дітей. «У червні 2014 року мати дев'ятирічного Сяо Ма відправила сина до лікарні після того, як він поскаржився на сильний головний біль і нудоту, повідомляє шанхайська сайт East News. Виявилося, що хлопчик захворів, бо користувався ароматним ластиком, який містить токсичну фталеву кислоту», – пише американське видання.

Згідно з інформацією видання East Day, дослідження, проведене шанхайським Бюро технічного нагляду, показало, що в 10 з 30 видів китайських ластиків містилася надмірна кількість фталевої кислоти, яка може викликати головний біль, запалення очей, носа і горла. У провінції Цзянсу досліджували 31 вид гумки і виявили, що 10 з них містять небезпечно високу кількість кислоти, що призводить до раку яєчка і молочної залози.

Рюкзаки, вироблені в Китаї, є ще однією загрозою. Вони містять велику кількість формальдегіду і небезпечних важких металів. Дослідження, проведене Beijing News у вересні минулого року, показало: чимало рюкзаків містять свинець. Гонг Ян, доцент Пекінського інституту одягу і технологій, сказав, що тривалий вплив формальдегіду може пошкодити імунну систему і викликати сонливість і неврастенію, повідомляє Beijing News.

Ручки, якими щодня користуються і діти, і дорослі, також є потенційно небезпечними. У 2013 році мешканка міста Чанчунь на північному сході Китаю поскаржилася до місцевої газети на те, що у її дочки почалися сильні головні болі після того, як вона купила пензлі для акварелі і кольорові маркери, повідомляє телекомпанія CCTV. Виявилося, що в корпусі цих предметів містилися важкі метали, і діти, які мають звичку брати речі в рот, можуть захворіти.

«Всередині ручок теж були небезпечні речовини. Перевірка, проведена провінційною владою Цзянсу, показала, що з 38 протестованих стрижнів у 13 вміст бензолу перевищує всі можливі норми», – зазначає The Epoch Times.

Важко уявити, що звичайний папір може бути токсичним, але китайські виробники знайшли спосіб зробити його вкрай шкідливим. У вересні 2015 року влада Цзянсу перевірила 13 марок паперу для друку та виявила, що всі вони були підозріло яскравими. Національний стандарт для яскравості паперу становить 95%, у той час як середній показник цих видів паперу становив 101,5%, а найвищий – 111%. Причиною стали шкідливі хімічні відбілювачі, які можуть викликати подразнення шкіри. «Це пов'язано з тим, що покупці вважають: що біліший папір, то вища його якість, - каже Ван Гожун, заступник начальника Бюро технічного нагляду. - Тому багато компаній додають флуоресцентні відбілювачі в процесі виробництва».

Про зміни, які Міносвіти внесло у навчальні програми, читайте у статті  «Главкома»  «Здрастуй, школо! Всі головні зміни, які чекають на вчителів, школярів і батьків у новому навчальному році»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: