Вбивство адвоката в Одесі. Активісти звинувачують місцеву владу Затоки

Вбивство адвоката в Одесі. Активісти звинувачують місцеву владу Затоки

В Одесі ввечері, 15 травня, двоє невідомих на вулиці Червоних зорь відкрили вогонь з автоматичної зброї по автомобілю Lexus. В результаті був убитий правозахисник. Зловмисники втекли на автомобілі темного кольору. Введено план «Перехоплення»

За даними журналістів, жертва - відомий адвокат Олександр Погорєлий. Він очолював правової холдинг «Привілей», який, серед іншого, представляв інтереси естонського бізнесмена Марселя Вихмана - автора масштабного проекту з будівництва набережної в селищі Затока. Про це повідомляють «Подробности».

«Привілей» займалася юридичним супроводом проекту, в тому числі рішенням питань з відведенням землі для будівництва набережної.

ЗМІ повідомляє, що у березні адвокат заявляв, що влада Затоки відмовилися підписувати договір оренди землі, паралельно з цим незаконно відвела земельні ділянки на користь «своїх» людей.

Раніше представник естонського інвестора Тонно Вахк повідомляв, що отримував дивне повідомлення через Facebook від депутата сільської ради Затоки Богдана Шевчука, який безпосередньо сказав йому про те, що «якщо ми не працюємо з ним, тоді ми не працюємо взагалі».

Також бізнесмени зверталися до Надзвичайного і повноважного посла Естонської Республіки в Україні Сулева Канніке зі скаргами на дії місцевих чиновників.

«На сьогоднішній день в Затоці склалася вкрай негативна криміногенна ситуація: деякими групами осіб, до складу яких входять представники місцевої влади, здійснюється, як нам здається, незаконне захоплення і поділ землі, а всіх, хто намагається протидіяти їх незаконної діяльності, залякують усілякими шляхами, використовуючи такі методи, як загрози життю, аж до підпалів майна. Ми стали жертвами діяльності цієї групи», - написав у своєму зверненні інвестор Марсель Віхманн.

Громадська організація «Добробут Затоки» пов'язує вбивство адвоката Олександра Погорєлого з його діяльністю в курортному селищі. 

«Ми впевнені, що за цим вбивством стоять кримінальні сили, які роками розкрадають землі в Затоці», - кажуть громадські діячі.

«Останні роки Олександр займався розвитком курорту, благоустроєм, створенням туристичної інфраструктури. Для цих цілей привернув інвестора з Естонії. Він хотів перетворити Затоку в сучасний курорт, але його плани йшли врозріз з інтересами криміналу і місцевої влади, які останні десятиліття займалися в основному махінаціями з землею», - йдеться в повідомленні активістів.

«Крім юридичної діяльності та участі в гучних судових процесах, Олександр Погорєлий вів активну громадську діяльність під час і після Євромайдану. Його зусиллями був створений благодійний фонд «Маніфест Миру» і громадська організація «Громадський маніфест». Ці організації надавали і до сих пір надають допомогу біженцям і переселенцям з Донбасу. На початку 2014-го року Погорєлий був одним з ініціаторів організації блокпостів навколо Одеси, надавав допомогу українській армії і добровільним батальйонам», - йдеться в заяві громадської організації «Благополуччя Затоки».

«Подробности» також нагадують, що громадські працівники за підтримки юридичної компанії «Привілей» Олександра Погорєлого вели активну боротьбу з «мертвими душами» на виборах в Затоці восени 2015-го року, коли були виписані близько 300 студентів бази відпочинку «Феміда», що належить відомому юридичному ВНЗ Одеси.

Нагадаємо, в березні Олександр Погорєлий провів прес-конференцію в агенстві "Главком", де зокрема розповів, як місцева влада Затоки Одеської області «вивела» з державної і комунальної власності 6 баз відпочинку і більше 4 га землі загальною вартістю понад $ 7 млн.

Запис прес-конференції можна побачити тут:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: