Вбивство бійців АТО у Дніпрі: один фігурант справи вже утік за кордон

Вбивство бійців АТО у Дніпрі: один фігурант справи вже утік за кордон
25 липня в результаті перестрілки на проспекті Гагаріна у Дніпрі загинули двоє ветеранів АТО


За даними поліції, чоловік, насправді, не був підозюваним й не мав жодного статусу до справи, тому у правоохоронців не було підстав обмежувати його пересування

Один із фігурантів справи про перестрілку в Дніпрі, внаслідок якої загинули двоє учасників АТО, залишив лікарню, де перебував із пораненням.

Про це з посиланням на обласне управління Нацполіції повідомляє Радіо Свобода.

За даними поліції, чоловік, насправді, не був підозюваним й не мав жодного статусу до справи, тому у правоохоронців не було підстав обмежувати його пересування.

«У нього не було ніякого статусу. Законних підстав не було, щоб йому визначити статус. Він був у важкому стані, тому слідчі дії з ним не проводились. На сьогодні його законним представником є адвокат, він співпрацює зі слідством. Його родичі звернулися з проханням про переведення його до іншої клініки, їм не відмовили. У нас немає підстав обмежувати його пересування як на території нашої країни, так і за кордоном», - сказали в прес-службі обласної поліції.

Водночас у поліції підтвердили, що чоловік вже виїхав за кордон.

Що ж до другого фігуранта справи, то він, за даними поліції, як і раніше, перебуває в лікарні.

Як уточнює на своїй сторінці у Facebook журналіст з Дніпра Олександр Курбатов, йдеться про про громадянина Калашнікова, тоді як підозрюваний  на прізвище Пабілер досі перебуває у лікарні.

Нагадаємо, у Дніпрі суд обрав запобіжний захід другому підозрюваному в перестрілці, під час якої загинули двоє учасників АТО, – два місяці тримання під вартою без права звільнення під заставу. Рішення про запобіжний захід підозрюваному ухвалив Бабушкинський районний суд Дніпра пізно ввечері 27 липня. За інформацією суду, підозрюваний – 25-річний Станіслав Єльчищев.

Першому підозрюваному – 35-річному Олександру Лакизі – суд обрав такий же запобіжний захід раніше.

Нагадаємо, у понеділок, 24 липня ввечері у Дніпрі в результаті перестрілки загинув на місці колишній воїн-доброволець 20-го мотопіхотного батальйону 93-ї бригади Олексій Вагнер, дорогою до лікарні помер колишній боєць 11-го мотопіхотного батальйону 59-ї бригади Максим Іващук.

Отримав поранення в живіт і перебуває в реанімації адвокат, волонтер і доброволець 20-го мотопіхотного батальйону Едмонд Саакян.

У четвер на Дніпропетровщині поховали Максима Іващука (позивний Щука). У середу в містечку Тернівка поховали Олексія Вагнера.

Поліція взяла під охорону родину пораненого у Дніпрі адвоката.

Поліція розглядає цей напад як умисне вбивство. Радник міністра внутрішніх справ України розповів, що з числа нападників кілька осіб, як мінімум двоє, раніше мали проблеми з законом – за хуліганські дії і за розбій.

Фото злочинців дивіться тут: Кривава стрілянина у Дніпрі: загиблі ветерани АТО служили у мотопіхотному батальйоні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: